Turaidas
muzejrezervāts

Noskaidroti šī gada ātrākie ziņneši Turaidas tornī


Sestdien, 21. jūlija rītā Turaidas muzejrezervātā notika tradicionālais sprinta skrējiens Turaidas pils tornī “Ātrākais ziņnesis”, kas vairākus gadus ir arī trešais posms Siguldas UP CUP sacensībās. Turaidas muzejrezervāts katru gadu sportiski noskaņotajiem apmeklētājiem piedāvā iespēju izbaudīt neparastas sajūtas, skrienot augšā pa Turaidas pils Galvenā torņa 139 pakāpieniem un šaurajām ejām, iejūtoties ziņneša lomā, kas, iespējams, tikpat steidzīgi nesa ziņu par jaunumiem tuvākajās zemēs viduslaikos.

Katru gadu dalībnieki mēģina pārspēt trases rekordu, kas ir 31 sekunde un kas iegūts 2010. gadā, bet arī šogad tas palika nepārspēts. Zīmīgs ir fakts, ka šī gada ātrākais ziņnesis, ir rekorda uzstādītājs Ainārs Rukkalns, kas sevi pārspēt tomēr šogad nevarēja. Sieviešu kopvērtējumā 2018. gada ātrākā ziņnese ir Krista Hartmane. Viņa šogad skrējienā Turaidas tornī piedalījās pirmo reizi. Visu vecuma posmu rezultāti un vairāk informācija par sacensībām - siguldastakas.lv.

Paldies sacensību organizētājiem Siguldas Maratona klubam, personīgi Kasparam Kārkliņam, un atbalstītājiem - Maiznīcai Flora, Dobeles Dzirnavniekam, Tarzāns , Puķu Elvi un Siguldas Novada domei.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts