Turaidas
muzejrezervāts


4. augustā projekta “Dārza pērles” Atvērto dienu izziņas pastaiga kopā ar dabas pētnieku Māri Olti


estTuraidas muzejrezervāts svētdien, 4. augustā, plkst.15.00 aicina uz svētkiem “Šodien Turaidas muiža pieder bērniem!”, kuru ietvaros notiks starptautiskā projekta “Dārza pērles” Atvērto dienu izziņas pastaiga Turaidas Mežaparkā kopā ar dabas pētnieku Māri Olti, kurš iejutīsies muižas mežsarga lomā, kā arī būs iespēja paviesoties klētnieka darbnīcā un iepazīt muižā audzētos graudaugus.

Izziņas pastaiga bērniem un pieaugušajiem sāksies plkst.16.00 pie muižas Klaušinieku mājas un tās laikā būs iespēja uzzināt, kādas dabas vērtības atrodamas Mežaparkā. Kopīgi ar Māri Olti tiks meklētas atbildes uz jautājumiem -  ko nezināmu mežs vēlas mums pastāstīt? Kā mežaparkā iemītnieki sadzīvo savā starpā? Kā mežs vēlas sadarboties ar cilvēkiem?

Svētku “Šodien Turaidas muiža pieder bērniem!” laikā būs iespēja iepazīties ne tikai ar mežsarga, bet arī citiem muižas senajiem amatiem.  Bērni varēs paciemoties pie vešerienes, skodera, klētnieka, dārznieka, zivkunga, skolmeistara un dārznieka, kuri radošajās darbnīcās atklās savus amata noslēpumus un iemācīs kādu sava amata prasmi.

Plkst. 15.00, un 16.30 būs īpašas ekskursijas jaunajā ekspozīcijā “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” un plkst. 15.30 nodarbība mazajiem “Kas ir klaušinieks”. Svētku noslēgumā plkst. 17.00 visus priecēs Liepājas leļļu teātra “Maska” izrāde “Draudzēsimies!”, kas caur pasaku tēliem vēstīs par nepieciešamību cilvēkiem un dabai būt draudzīgiem.

Darza_perle_LV_krasainsTuraidas muzejrezervāts ir projekta partneris Vidzemes Tūrisma asociācijas īstenotajā Interreg Igaunijas - Latvijas programmas projektā “Dārza pērles” , kura ietvaros gūts daļējs finansējums Turaidas muižas Mežaparka labiekārtošanas darbiem. Projekta mērķis ir izveidot jaunu tūrisma maršrutu “Dārza Pērles”, iesaistot vairāk nekā 80 daudzveidīgus dārzus un parkus Latvijā un Igaunijā. Kā viens no maršruta objektiem būs arī  Turaidas muzejrezervāts.

Projekta vadošais partneris ir Vidzemes Tūrisma asociācija, tā kopējais budžets ir 749 755 EUR, no kuriem 637 291,75 EUR līdzfinansē Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programma. Projekts norisinās no 01.05.2018 līdz 31.10.2020.

Atvērtās dienas projekta "Dārza pērles" ietvaros norisinās 2.- 4. augustā gan Latvijā, gan arī Igaunijā. Vairāk informācijas par projektu un tā aktivitātēm: Vidzeme.com un Estoniangardens.ee.

Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts