Turaidas
muzejrezervāts

Lieldienu programma skolēniem “Raibu raibās Lieldieniņas”


Turaidas muzejrezervāts pavasara gadskārtu svētku Lieldienu laikā no 20. marta līdz 28. martam  piedāvā izglītojošo programmu skolēniem "Raibu raibās Lieldieniņas".


Programmas mērķis ir iepazīstināt ar pavasara saulgriežu svētku – Lieldienu latviskajām tradīcijām.
Programmas „Raibu raibās Lieldieniņas" dalībnieki tiks iesaistīti daudzveidīgās, emocionāli krāšņās aktivitātēs. Bērni varēs iepazīt pavasara vēstnešus – putnus brīvdabas izstādē „Sīki putni, diži putni”.
Skanīgā (putnu balsis klausāmas noskenējot QR  kodu) brīvdabas izstāde tapusi iedvesmojoties no senas lībiešu tradīcijas – mazo putnu modināšanas pavasarī.


Turaidas muižas saimnieciskā centra vidē dalībniekiem būs iespēja   ar dabas materiāliem krāsot olas un paņemt sev līdzi,  pušķot šūpoles  ar raibiem dzīpariem,   piedalīties Lieldienu spēlēs, rotaļās un rituālos, lai simboliski godinātu sauli, modinātu zemi,  putnus un nodrošinātu sev labklājību.

Senāk Lieldiena jeb Lielā diena svinēta tad, kad – kā priekšā saka pats vārds – diena kļūst lielāka, garāka, ilgāka par nakti. Lieldienas svin arī pēc baznīcas kalendāra. Līdz ar to Lieldienas ik reizi ir citā datumā un pat mēnesī. Šogad pavasara saulgrieži ir 20. martā un Lieldienu svētki tiek svinēti 31. martā un 1. aprīlī.

Informācija par maksu un pieteikšanās Lieldienu laika izglītojošai programmai "Raibu raibās Lieldieniņas !" pa tālr.  29384512 vai rakstot e - pastu: info@turaida-muzejs.lv

    Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts