Turaidas
muzejrezervāts


Decembra Ziemassvētku laika piedāvājums skolēniem


Dabā ir iestājies klusums un miers, un ir sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Turaidas muzejrezervāts aicina skolēnu klases kopā ar skolotājām sajust patīkamas Ziemassvētku noskaņas, decembrī piedaloties izglītojošās programmas „Ziemassvētki Turaidas muižā” un „Ziemassvētkos ciemos pie Turaidas fogta”. 

ZIEMASSVĒTKI TURAIDAS MUIŽĀ

Radošajā darbnīcā ikviens varēs izgatavot sirsnīgu dāvaniņu, lai Ziemassvētku vakarā to paliktu zem eglītes kā pārsteigumu vistuvākajiem un vismīļākajiem cilvēkiem. Jautrā un draudzīgā pulkā, minot mīklas, zīlējot nākamā gada veiksmes un notikumus, ejot rotaļās, skolēni iepazīs daudz interesanta par Ziemassvētku tradīcijām. Būs iespēja Turaidas smēdē kopā ar kalēju liet laimes un, veroties ēnu atspulgos, ielūkoties nākotnē. Svētku sajūtas radīs eglītes smarža, svecīšu liesmiņas un cienāšanās ar gardām piparkūkām.

Mērķauditorija: 1.- 6. klase.  Cena: Ls 22.00 + muzeja ieejas biļete (skolēnam Ls 0.50, skolotājam – bez maksas).

Papildus piedāvājums: - Laimes liešana pie kalēja – skolēnam Ls 0.80. - Vizināšanās zirga pajūgā - Ls 20 stundā neatkarīgi no cilvēku skaita. Iespējama vienošanās par skolas liecību izsniegšanu un Ziemassvētku saldumu paciņu dāvināšanu programmas gaitā.

ZIEMASSVĒTKOS CIEMOS PIE TURAIDAS FOGTA

Ziemassvētku laikā aicinām skolēnus ciemoties pie Turaidas pils pārvaldnieka – fogta un izbaudīt aizraujošu lomu spēli un pārtapšanu par viduslaiku ļaudīm. Tērpjoties stilizētās augstdzimušu dāmu un bruņinieku drānās, programmas dalībnieki iegūs zināšanas par Latvijas vēsturi 14.-16. gadsimtā un apgūs seno rakstību uz vaska tāfelītēm. Būs iespēja sagatavot īpašu Ziemassvētku apsveikumu viduslaiku rakstībā, ko Turaidas fogts apstiprinās ar zīmogu un parakstu. Ziemassvētku noskaņu uzburs izpušķota eglīte, kamīna liesmas un senatnīga mūzika.

Programmas noslēgumā papildus būs iespēja kopā ar Turaidas fogtu liet laimes un uzzināt, kas sagaida nākamajā gadā. Mērķauditorija: 4.-12. klase.  Cena: Ls 25.00 + muzeja ieejas biļetes (skolēnam Ls 0.50, skolotājam – bez maksas). Papildus piedāvājums: - Laimes liešana pie kalēja – skolēnam Ls 1.00. Iespējama vienošanās par skolas liecību izsniegšanu un Ziemassvētku saldumu paciņu dāvināšanu programmas gaitā.

 Programmas lūdzam pieteikt vismaz 3 dienas iepriekš 

Tālr. 67971402, mob. 26572142, mob. 26737990 vai e-pasts: izglitojosaisdarbs.tmr@apollo.lv www.turaida-muzejs.lv

 
    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts